* English version below *

Mit dem Dora Brücke-Teleky Award, den der Alumni Club der MedUni Wien und die Gesellschaft der Ärzte in Wien ins Leben gerufen haben, werden herausragende Publikationen von Postdocs an der MedUni Wien ausgezeichnet.

Aus 26 hervorragenden Papers, die im Frühling 2022 eingereicht wurden, wählte eine unabhängige Jury die drei GewinnerInnen:

1. Preis: Simona Saluzzo für “Delayed antiretroviral therapy in HIV-infected individuals leads to irreversible depletion of skinand mucosa-resident memory T cells“, in Immunity

2. Preis: Tea Pemovska für “Metabolic drug survey highlights cancer cell dependencies and vulnerabilities”, in Nature Communications”

3. Preis: Andreas Kammerlander für “Heart failure with preserved ejection fraction after left-sided valve surgery: prevalent and relevant”, in European Journal of Heart Failure

Am Dienstag, 21. Juni 2022, um 18 Uhr werden sie ihre Arbeiten vorstellen und die Auszeichnung entgegennehmen.

Im Anschluss an die Preisverleihung bietet ein Get-together Gelegenheit für persönlichen Austausch und Networking bei Getränken und einem kleinen Imbiss.

Anmeldung unter: anmeldung-alumni-club@meduniwien.ac.at

* * *

The Dora Brücke-Teleky Award, established by the MedUni Vienna Alumni Club and the Society of Physicians in Vienna, honors outstanding publications by postdocs at MedUni Vienna.

From 26 outstanding papers submitted to the call in spring, an independent jury selected the three winners:

1st prize: Simona Saluzzo for “Delayed antiretroviral therapy in HIV-infected individuals leads to irreversible depletion of skinand mucosa-resident memory T cells“ published in Immunity

2nd prize: Tea Pemovska for “Metabolic drug survey highlights cancer cell dependencies and vulnerabilities” published in Nature Communications”

3rd prize: Andreas Kammerlander for “Heart failure with preserved ejection fraction after left-sided valve surgery: prevalent and relevant” published in European Journal of Heart Failure

On June 21, 2022, at 6 p.m., they will present their work and receive the award.

Following the awards ceremony, a get-together will provide an opportunity for personal exchange and networking over drinks and snacks.

Registration: anmeldung-alumni-club@meduniwien.ac.at

Eine Kooperation von / a cooperation of

Photo credits: Saluzzo - Ulrich Sattler; Pemovska - Emiel van der Kouwe; Kammerlander - MedUni Wien.